Skip links
Explore
Drag

MAAK 1 JULI EEN
NATIONALE VRIJE DAG

1 juli moet een nationale feest- en herdenkingsdag worden

Met deze petitie eisen wij dat 1 juli een nationale feest- en herdenkingsdag worden. Op deze dag worden het leed en het onrecht dat de tot slaaf gemaakten is aangedaan herdacht en wordt de afschaffing van de slavernij gevierd.
Onderteken de petitie vóór 1 juli én deel de petitie met je familie, vrienden, collega’s en netwerk! Samen kunnen we ervoor zorgen dat Nederland deze essentiële stappen zet om het slavernijverleden volledig te erkennen.
Deze petitie wordt gehost door burgerbeweging DeGoedeZaak. Je krijgt van hen een bevestigingsmail. Als je daar op de button klikt is je handtekening definitief. Het veld om je telefoonnummer in te vullen is niet verplicht en niet nodig voor een burgerinitiatief.

Teken de petitie!

Er zijn al handtekeningen van de 40.000 handtekeningen verzameld.

Wat willen wij?

Met deze petitie verzoeken wij de regering om de volgende stappen te zetten naar de volledige erkenning van de trans-Atlantische slavernij geschiedenis van Nederland:

Een nationale herdenking

De Nederlandse Staat moet – in nauwe samenwerking met (vertegenwoordigers en organisaties van) nazaten – zorg dragen voor de wettelijke verankering van de nationale herdenking en viering.

Nationale vrije dag

1 juli moet een nationale feest- en herdenkingsdag worden.

Excuses aanbieden

Nederland moet formeel excuses aanbieden voor de Nederlandse rol in de trans-Atlantische slavernij en alle bijbehorende verantwoordelijkheden.

Wat kun jij doen?

Onderteken de petitie vóór 1 juli én deel de petitie met je familie, vrienden, collega’s en netwerk! Samen kunnen we ervoor zorgen dat Nederland het slavernijverleden volledig erkent.
De overheid en het Rijk moeten, in overeenstemming met (vertegenwoordigers en organisaties van) nazaten, zorg dragen voor een nationale herdenking die aan alle voorwaarden en verantwoordelijkheden voldoet.
Nederland moet formeel excuses aanbieden voor de Nederlandse rol in de slavernij en alle bijbehorende verantwoordelijkheden nemen.
1 juli moet een officiële nationale vrije dag worden.

Ondersteund door
Het NiNsee
Zwart Manifest
Studio Tuesday’s
DeGoedeZaak