Skip links

Wij zoeken Vrijwilligers – help jij ons met de laatste loodjes voor de opheffing van NLWB?

Vrijwilligers gezocht voor de laatste lootjes!

Stichting Nederland Wordt Beter is een stichting zonder medewerkers en is afhankelijk van van vrijwilligers. Zonder de bijdrage van vrijwilligers zouden wij ons onmisbare werk niet kunnen uitvoeren. In 2025 wordt Nederland Wordt Beter opgeheven. We hebben nog 3 jaar te gaan om onze doelen te behalen en daarbij kunnen wij jouw hulp goed gebruiken! Er zijn een aantal vrijwilligersposities beschikbaar voor de komende projecten. Wij hebben deze hieronder op een rijtje gezet. We hopen dat er iets tussen zit wat je aanspreekt en je met ons aan de slag wilt!

De vrijwilligersposities bestaan uit kleine en grote taken. Wij werken altijd vanuit onze eigen kracht, wat betekent dat je oppakt wat je aanspreekt en aankan. We nemen verantwoordelijkheid voor onze inzet, maar we hebben ook de ruimte om een stapje terug te doen als omstandigheden daarom vragen. Er is altijd overleg mogelijk om te bekijken wat past en mogelijk is.

Woon je in het noorden of zuiden van het land? Dat geeft niet, onze vrijwilligers wonen in heel Nederland en voor iedereen is er de mogelijkheid en de ruimte om ons bij te staan.

Onderaan de vacatures vind je de algemene vereisten. Voor vragen kun je ons bereiken via: info@nederlandwordtbeter.nl

Lukt het niet om als vrijwilliger een bijdrage leveren? Je kunt ons ook ondersteunen met een donatie! Doneren kan hier!

Vrijwilligers Team Educatie

Stichting Nederland Wordt Beter richt zich op een toekomst zonder racisme en uitsluiting. De stichting zet zich in voor meer kennis over de gevolgen van het koloniale en slavernijverleden van Nederland, omdat wij geloven dat educatie de sleutel is tot maatschappelijke cohesie. Om onze doelen te behalen hebben we de volgende lespakketten ontwikkeld: Lespakket Empathie, Lespakket Sint & Piet en Lespakket 1873: Slavernij en Racisme. Wij zijn opzoek naar vrijwilligers die zich minimaal een jaar willen committeren aan ons Team Educatie. Wil jij samen met anderen bijdragen aan de werkzaamheden van het educatieteam (o.a. promotie & doorontwikkeling lespakketten, opzetten/bijwonen van evenementen, netwerken, scholen benaderen en helpen bij gastlessen)? Stuur ons dan een bericht!

Vrijwilligers Social Media Team

Stichting Nederland Wordt Beter richt zich op een toekomst zonder racisme en uitsluiting. Er zijn verschillende projecten waar Nederland Wordt Beter zich jaarlijks voor inzet, zoals: De Dag van Empathie, Feest voor alle Kinderen, Kick Out Zwarte Piet, Wit Aan Zet en verschillende Lespakketten. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die zich minimaal een jaar willen committeren aan ons Social Media Team en een handje willen helpen om onze boodschap duidelijk en krachtig naar buiten te brengen (via Facebook, Instagram, Twitter)! Heb jij kennis en affiniteit met sociale media, vind je het leuk om korte teksten op te stellen, content te plaatsen en ons team aan te sterken? Stuur ons dan een bericht!

Vrijwilligers Feest voor Alle Kinderen

Bij Stichting Nederland Wordt Beter zetten we ons in voor een inclusief Sinterklaasfeest, onder andere door middel van ons project Feest Voor Alle Kinderen. Afgelopen twee jaar is met Feest Voor Alle Kinderen, en samenwerkingen met tientallen BN’ers en bedrijven als LUSH, Facebook en Tony’s Chocolonely een geweldige campagne opgezet, waarbij we ook Sinterklaaspakketten aan de Voedselbank doneren. Dit jaar willen we het nog groter aanpakken. We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons hier vanaf augustus/september 2022 mee willen helpen! Sluit jij je aan?

Vrijwilliger fondsenwerver Dag van Empathie

Stichting Nederland Wordt Beter organiseert sinds 2012 jaarlijks de Dag van Empathie. De Dag van Empathie heeft als doel meer begrip voor en bewustwording van verschillen binnen de Nederlandse samenleving te creëren. De Dag van Empathie bestaat uit een hoofdevenement op 3 mei 2023, een Empathische Kalender voor de gehele maand mei en een Lespakket Empathie. Wij zijn op zoek naar een fondsenwerver die ons kan helpen bij het aanvragen van fondsen voor de Dag van Empathie vanaf september 2022. Heb jij ervaring met fondsenwerven en wil jij graag bijdragen aan meer empathie in onze samenleving? Meld je dan aan!

Vrijwilligers Dag van Empathie

Stichting Nederland Wordt Beter organiseert sinds 2012 jaarlijks de Dag van Empathie. De Dag van Empathie heeft als doel meer begrip voor en bewustwording van verschillen binnen de Nederlandse samenleving te creëren. De Dag van Empathie bestaat uit een hoofdevenement op 3 mei 2023, een Empathische Kalender voor de gehele maand mei en een Lespakket Empathie. Om ons te helpen bij het organiseren van de Dag van Empathie zoeken wij vrijwilligers die vanaf oktober 2022 aan de slag kunnen met ons. We zijn opzoek naar mensen die ons kunnen helpen met: (i) het organiseren van het hoofdevenement op 3 mei, (ii) organisatie van de nabeschouwing van de nationale herdenking op 4 mei en (iii) organisaties benaderen en events verzamelen voor de empathische kalender. Sluit jij je aan bij ons team?

Vrijwilligers in kaart brengen gemeenten/steden zwarte piet

Stichting Nederland Wordt Beter heeft als doel van het Sinterklaasfeest een inclusief feest te maken. Dit doel wordt nagestreefd door bewustwording te creëren over de figuur van zwarte piet en zijn rol in het Sinterklaasfeest. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die zich willen aansluiten bij onze onderzoeksgroep. Als onderzoeksgroep zul je vanaf augustus 2022 (eerder mag ook) starten met het in kaart brengen van: (i) steden/gemeenten/grote dorpen waar de figuur zwarte piet nog aanwezig is tijdens de intocht en (ii) de data/plekken van de intochten 2022. Ben je voor een feest voor alle kinderen en wil je samen met anderen ons helpen met het voortzetten van verandering? Stuur ons dan een bericht en sluit je aan bij ons onderzoeksteam!

Vrijwilligers ondertiteling filmpjes

Stichting Nederland Wordt Beter richt zich op een toekomst zonder racisme en uitsluiting. Er zijn verschillende projecten waar Nederland Wordt Beter zich jaarlijks voor inzet. Wij plaatsen hiervoor ook veel filmpjes en content op onze verschillende social media kanalen. Stichting Nederland Wordt Beter doet haar best, ondanks de beperkte middelen als grassroots organisatie, zoveel mogelijk mensen te bereiken. Hierbij hoort de toegankelijkheid van onze boodschap. Voor de filmpjes die wij delen op onze website en social media zijn we op zoek naar iemand die de ondertiteling kan verzorgen. Ben jij de persoon die ons hierbij kan helpen? We horen dan heel graag van je!

Algemene vereisten vrijwilligers:

  • Je hebt ongeveer 2-4 uur per week tijd; in specifieke projectmaanden kan dit oplopen tot 6-8 uur.
  • Je bent enthousiast, georganiseerd en flexibel.
  • Je werkt prima zelfstandig maar maakt graag tijd vrij voor overleg en samenwerking.
  • Je kunt je vinden in de waarden van Nederland Wordt Beter.

Wij bieden:

  • Een gezellige en betrokken community van vrijwilligers.
  • Vergoeding van onkosten (afhankelijk van je werkzaamheden).
  • Een inspirerende en lerende omgeving.
  • Samen bijdragen aan een toekomst zonder racisme en uitsluiting en meer empathie!