Skip links

Hoe KOZP geframed wordt door de media | Casus berichtgeving rondom protest in De Lier (Westland)

OPROEP AAN DE NEDERLANDSE MEDIA

Afgelopen weekend was het weer raak: KOZP werd voor de zoveelste keer slachtoffer van een racistische en gewelddadige aanval tijdens een vreedzaam protest. Voor de zoveelste keer werd het demonstratierecht niet beschermd. En voor de zoveelste keer was de berichtgeving erover in de media benedenmaats.

Door jarenlange framing en tendentieuze berichtgeving, zijn mensen gaan geloven dat KOZP de partij is die voor problemen zorgt. En dat terwijl KOZP al jaren vreedzaam en geweldloos demonstreert. Onjuiste of incomplete berichten hebben rechtstreekse gevolgen van de veiligheid van KOZP-demonstranten.

❗️Wij roepen media op hun verantwoordelijkheid te nemen en zorgvuldig verslag te doen van de gebeurtenissen rondom KOZP-demonstraties: gebruik geen eufemismes, benoem racisme wanneer er sprake van is en benoem welke partij agressief is. Niet alleen komend weekend, wanneer KOZP weer de straat op gaat, maar ook, als het nodig is, in de verdere toekomst.

❗️Wij roepen al onze volgers op om zaterdag 25 november mee te demonstreren en je stem te laten horen vóór een inclusief Sinterklaasfeest. Zo laat je zien dat je bij wilt dragen aan een positieve verandering en een racismevrij kinderfeest. Aanmelden kan via hier.