Skip links

Persbericht Kick-Out Zwarte Piet: Het kick-off event van de strijd tegen Zwarte Piet in 2014!

Persbericht Kick-Out Zwarte Piet: Het kick-off event van de strijd tegen Zwarte Piet in 2014!

 

Zwarte Piet is een racistische stereotypering van de zwarte mens. Nadat een groep Amsterdammers bezwaar had gemaakt tegen dit beledigende element in het kinderfeest, volgde er eind 2013 een heftige nationale discussie die Nederland maandenlang in de ban hield. Tegenstanders van Zwarte Piet werden racistisch en agressief bejegend en ook bedreigingen werden niet geschuwd. De VN heeft onderzoek gedaan en zich in niet mis te verstane bewoordingen uitgesproken over de haatdragende toon van het debat. De Raad van Europa en de Ombudsman bogen zich over ons land en stelden dat het Nederlandse politieke tij racistisch, discriminerend en migrantenvijandig is geworden. De discussie rondom Zwarte Piet symboliseert deze zorgwekkende ontwikkelingen en juist daarom willen wij de strijd blijven voeren tot er significante veranderingen tot stand zijn gebracht.

 

Wil jij in 2014 je stem harder laten horen, het protest nog krachtiger aantekenen en nog duidelijker opkomen voor een kinderfeest zonder racistische bijsmaak? Kom dan op zaterdag 22 februari 2014 naar Kick-out Zwarte Piet. Een dag waarop we zullen reflecteren op de acties tegen Zwarte Piet in 2013 en een dag waarop we de strijd in 2014 zullen inluiden. Met gastsprekers en bijdragen van Joggo, Kno’Ledge Cesare, Mitchell Esajas, Kunta Rincho, Anousha Nzume en Yahmani Blackman.

 

Kick-Out Zwarte Piet is een gezamenlijk initiatief van de Zwarte Piet is Racisme campagne, Zwarte Piet Niet en New Urban Collective.

 

Wanneer? Zaterdag 22 februari
Tijd? 16.00 – 19.00 uur [Aanvang 16.30 stip]
Waar? Boom Chicago [Rozengracht 117, 1016LV Amsterdam]
Facebook: http://on.fb.me/1jJZlOO
Mail: kozwartepiet@gmail.com