Skip links

Zwarte Piet gesprekken o.l.v. minister Asscher hebben geen resultaat opgeleverd

Zwarte Piet gesprekken o.l.v. minister Asscher hebben geen resultaat opgeleverd

Gisteren, d.d. 21 januari 2015, nam Nederland Wordt Beter deel aan een gesprek met voor- en tegenstanders van verandering van het Sinterklaasfeest, dat plaatsvond onder leiding van minister Lodewijk Asscher. Deelnemende partijen naast Nederland Wordt Beter waren onder meer het Sint Nicolaas Genootschap, Intochtcomité Amsterdam, Pietengilde, Milo Schoenmaker (Burgemeester van Gouda), Stichting Overlegorgaan Caribische Nederlanders, Surinaams Inspraakorgaan en RTL4.

 

Tijdens het gesprek gaf iedereen zijn of haar visie op het ‘feest’. Er was geen sprake van discussie of onderhandeling om het Sinterklaasfeest een feest voor alle Nederlanders te laten worden, maar slechts van een uitwisseling van reeds bekende standpunten. Naar aanleiding van dit gesprek zijn wij helaas tot de conclusie gekomen dat voortgang van dergelijke gesprekken niet tot verandering zal leiden; het ontbreekt de betrokken partijen aan een gezamenlijke wil tot verandering.

 

Wij zijn voorstander van verandering via dialoog, maar door gebrek aan tastbaar resultaat gaan wij ook in 2015 door met het organiseren en ondersteunen van acties. Wij roepen iedereen op om door te gaan met het organiseren en bijwonen van geweldloze acties van burgerlijke ongehoorzaamheid, om samen verandering van de figuur Zwarte Piet te bewerkstelligen.

 

De eerstvolgende actie vindt plaats op zaterdag 21 februari, van 15.00 tot 16.00 uur in Boom Chicago te Amsterdam. Houd onze Facebookpagina of website in de gaten voor meer informatie.

 

Foto: Frouwkje Smit