Skip links

Belangrijke Mededeling: Zwarte Piet is Racisme

Na 1,5 jaar onverschrokken strijden tegen racisme in ons nationale feest heeft Quinsy Gario- mede-oprichter van Zwarte Piet is Racisme – besloten om de stekker uit te halen. Hij heeft afgelopen maanden achter de schermen ruzies veroorzaakt en mensen uit de organisatie op een grof manier uitgewerkt. Als laatste heeft hij deze week zonder ruzie of onenigheid vooraf getracht Kno’Ledge Cesare weg te werken. De manier waarop heeft ons nog meer geschokt dan het feit dat hij zich tegen zijn compagnon in de strijd heeft gekeerd.

 

Quinsy Gario heeft in de diepste van de nacht de inloggegevens van Zwarte Piet is Racisme, zowel email als webaccount, veranderd en voor zichzelf gehouden. Kno’Ledge moest er zelf achterkomen. En toen hij ernaar vroeg kreeg hij als antwoord dat hij niks te zoeken had bij Zwarte Piet is Racisme. Dit is natuurlijk wartaal sinds Kno’Ledge en Quinsy samen de campagne zijn begonnen op 1 juli 2011.

 

Kno’Ledge heeft er veel voor over om ons kinderen een Zwarte-Piet-vrij feest te geven. Zijn strijd is begonnen toen hij op 11 jarige leeftijd naar Nederland kwam en vaak voor Zwarte Piet werd uitgemaakt en regelmatig pepernoten naar zijn hoofd kreeg geslingerd. Hij heeft afgelopen jaren alles gegeven om het volk bewust te maken van het racistische element in ons nationale feest. Hij dacht dat hij in o.a. Quinsy Gario de juiste partner gevonden te hebben, maar deze week blijkt dat Quinsy zichzelf voorop stelt en de movement op de tweede plaats kwam. Zwarte Piet is Racisme is niet bedoeld als een opstap naar een persoonlijke succes. Om alles wat ze afgelopen jaar opgebouwd hebben niet in gevaar te laten verkeren door onderling ruzies heeft Kno´Ledge besloten om zijn samenwerking met Quinsy Gario na diens zoveelste egotripperij te beëindigen.

 

Wat voor gevolgen heeft dit voor de movement? Quinsy Gario is vanaf heden niet langer betrokken bij de campagne, u wordt meer bijbetrokken en we gaan ons verder professionaliseren om beter het hoofd te bieden tegen het racistisch element Zwarte Piet in onze nationale feest.

 

Wij vragen niemand om een kant te kiezen. Houd jullie ogen op het grote doel, want wanneer alles gezegd en gedaan is blijft het: twee broeders die vechten en Zwarte Piet is nog steeds racisme.

 

Met strijdbare groet,
Zwarte Piet is Racisme