Skip links

EVENT | NLWB CHECK-IN 2022: Update + genieten van hapjes en drankjes

NLWB CHECK-IN 2022 | Update + genieten van hapjes en drankjes

Nederland Wordt Beter (NLWB) nodigt alle vrijwilligers, betrokkenen, partners en geïnteresseerden heel graag uit voor onze nazomerborrel op zaterdag 24 september 2022! Je bent van harte welkom vanaf 16:00 uur bij Vereniging Ons Suriname, Zeeburgerdijk 19-21, 1093 SK in Amsterdam. Aanmelding is verplicht via het aanmeldingsformulier.

“We willen graag met je terugblikken en met je proosten op de behaalde successen tot nu toe.”

NLWB zet zich al sinds 2010 in tegen racisme en uitsluiting in Nederland. Wij hebben recent een aantal drukke jaren doorgemaakt met o.a. de BLM-protesten, 3 Mei: Nationale Dag van Empathie, Feest Voor Alle Kinderen, KOZP, het Zwart Manifest, de 1 juli vrij Campagne en de (door)ontwikkeling van educatiematerialen. Onze successen staan niet op zichzelf en wij hebben veel te danken aan onze vrijwilligers, onze bondgenoten en vele van jullie die ons steunen met donaties. Wij praten jullie graag bij over de afgelopen tijd en willen jullie bedanken voor alle inzet en steun.

De laatste loodjes tot 2025
Stichting Nederland Wordt Beter wordt in 2025 opgeheven. We hebben dus nog drie jaar te gaan om de volgende doelen te behalen: (i) meer educatie over het koloniale- en slavernijverleden, (ii) een inclusief Sinterklaasfeest zonder racistisch stereotype, en (iii) een Nationale Herdenking Slavernijverleden. We willen samen met jullie stilstaan bij wat er nodig is en wat er nog moet gebeuren tot onze opheffingsdatum.

Tijdens onze nazomerborrel is er verder de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan, vragen te stellen over onze activiteiten, projecten of opheffingsdatum en te genieten van een drankje, eten en muziek.

Expositie Facing Blackness
Voor de aanvang van ons event is er de mogelijkheid om de expositie van The Black Archives ‘Zwartheid Onder Ogen Komen’ (Facing Blackness) te bezoeken. Dit is een multimediale tentoonstelling waarin het publiek wordt meegenomen in de onderbelichte geschiedenis van de Nederlandse beeldvorming over Zwarte mensen vanaf de koloniale periode tot aan de hedendaagse samenleving. Speciaal voor deze gelegenheid zal er een tour worden gegeven door Jerry Afriyie (let op: als hierbij wilt zijn geef je dit aan op het formulier en bestel je een ticket via Expositie ‘Zwartheid Onder Ogen Zien’ | Exhibition ‘Facing Blackness’.

Het programma
14:45 – 16:00 uur bezoek & tour expositie Facing Blackness
16:00 – 18:00 uur inloop & hapje eten
18:00 – 19:00 uur officieel programma NLWB (terugblik & vooruitblik)
19:00 – 22:00 uur netwerkborrel en napraten

Voor vragen kun je ons mailen via: info@nederlandwordtbeter.nl
We hopen je te mogen verwelkomen op 24 september en vergeet je niet aan te melden!