Skip links

PERSBERICHT 3 MEI: DAG VAN EMPATHIE 2014

 PERSBERICHT 3 MEI: DAG VAN EMPATHIE 2014

 

3 Mei: Dag van Empathie is een initiatief van stichting Soul Rebel Movement en partners. Dit jaarlijkse evenement werd in 2012 in het leven geroepen als reactie op het toenemende onbegrip en het negativisme in de samenleving. De aftrap werd onder grote belangstelling verricht door Jörgen Raymann. Nadien is het initiatief uitgegroeid tot een jaarlijks evenement met bezoekers uit Amsterdam en wijde omstreken.

 

Met een gevarieerd programma dat bestaat uit speeches, muziek en poëzie worden de bezoekers geïnspireerd om stil te staan bij de huidige samenleving en hun rol daarin. Door het empatisch vermogen aan te wakkeren hopen we de groeiende kloven in de samenleving te dichten.

 

Op zaterdag 3 mei, aan de vooravond van de Nationale Dodenherdenking en Bevrijdingsdag, kun je je vanaf 20.00 laten inspireren door toespraken van Jerry King Luther Afriyie (Kno´Ledge Cesare), Shirin Musa (Femmes for Freedom), Dienke Hondius (Anne Frank Stichting) en Mostafa Hilali. De toespraken worden afgewisseld met poëzie en live muziek van onder meer Mattanja Joy Bradley (bekend van TV en 3FM), MC Fit (TopNotch), Rosa Ana (RA Nunnaki) en Gikkels (Bijlmer Style/ Free Your Mind).

 

De avond wordt gepresenteerd door Ali al-Jaberi. DJ Soul zal de avond muzikaal omlijsten.

 

Informatie evenement:
Locatie: Keizersgrachtkerk, Keizersgracht 566, 1017 EM Amsterdam
Tijd: 20.00 – 22.30 uur (inloop: 19.30u, aanvang: 20.00u.)
Support: € 3.50,-
Facebook

 

3 MEI Dag van Empathie 2014 wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Soul Rebel Movement, Keizersgrachtkerk, Hart op de Tong en DMO Amsterdam.