Skip links

PERSBERICHT 3 MEI: DAG VAN EMPATHIE

PERSBERICHT
3 MEI: DAG VAN EMPATHIE 
Meer begrip en respect voor elkaar

 

4 en 5 mei zijn bijzondere dagen voor Nederland. Op 4 mei herdenken we de Nederlandse oorlogsslachtoffers. En op 5 mei vieren we onze vrijheid. Kort na de Tweede Wereldoorlog was het hebben van sympathie met de slachtoffers vanzelfsprekend, maar hoe zit het nu, 67 jaar later? En hebben we iets geleerd van de gebeurtenissen die destijds hebben geleid tot de tweedeling en polarisatie in de samenleving?

 

Om bij deze vragen stil te staan hebben de kunstenaars Quinsy Gario en Kno´Ledge Cesare 3 mei uitgeroepen tot Dag van Empathie. Elk jaar willen zij op deze dag achterhalen hoe Nederlanders in de samenleving staan en wat hun gevoelens zijn bij het huidige Nederland. Daarom organiseren zij op deze dag in samenwerking met Stichting Soul Rebel Movement (SRM) en de Mozes & Aäronkerk het evenement 3 Mei: Dag Van Empathie.

 

Het doel van het evenement is om meer begrip te creëren voor de (culturele en etnische) verschillen in de Nederlandse samenleving. Met toespraken, muziek en poëzie willen de organisatoren de verharding en verruwing van de maatschappij een halt toe roepen. Door het empatisch vermogen aan te wakkeren hopen zij de groeiende kloof in de samenleving te dichten.

 

De bedoeling is dat 3 Mei: Dag Van Empathie een jaarlijks evenement wordt. Het zal plaatsvinden op de vooravond van de Nationale Dodenherdenking en podium bieden aan vooraanstaande burgers die elk hun gevoel bij het huidige Nederland met het publiek delen.

 

Donderdag 3 mei zullen, Jörgen Raymann, Kirsten van den Hul, Arzu Kökeng, Fati Benkaddour en Lody Van de Kamp vanaf 20:00 uur de aanwezigen toespreken in de Mozes & Aäronkerk. Tussen de toespraken door kan het publiek genieten van poëzie en live muziek van onder meer Yannick Hiwat, Raj Mohan, Akwasi (Zwart Licht), U.N.O.M., Lesly Ebony Perry en Ilias (Marock&Roll). De avond wordt aan elkaar gepraat door Andrew Makkinga.

 

Informatie evenement: 
Locatie: Mozes & Aäronkerk, Waterlooplein 205, 1011 PG te Amsterdam
Tijd: 19.30 – 23.00 uur
Bijdrage: € 3,50
Website: http://www.facebook.com/events/353213788069496/
Website Mozes&Aäronkerk: http://www.mozeshuis.nl/
Contact: soulrebelsmove@gmail.com

 

Partners: Mozes&Aäronkerk, Stichting Soul Rebel Movement