Skip links

PERSBERICHT: STOP RACISM! CELEBRATE UNITY!

PERSBERICHT

STOP RACISM! CELEBRATE UNITY!
21 maart, Internationale Dag Tegen Racisme en Discriminatie.

 

De Verenigde Naties heeft 21 maart uitgeroepen tot Internationale Dag Tegen Racisme en Discriminatie. Kunstenaars en dichters Kno’Ledge Cesare & Quinsy Gario organiseren op deze dag om 19.00 uur in Canvas op de 7e een gespreksavond met vooraanstaande organisaties in de strijd tegen racisme. Op deze dag gaan publiek en panel de koppen bij elkaar steken en kijken wat er gedaan kan worden tegen discriminatie, uitsluiting en racisme.

 

Het doel van de dag is om van elkaar te leren, ervaringen uit te wisselen en te kijken hoe het empathisch vermogen in Nederland weer aangewakkerd kan worden. Reflecties over discriminatie van toen en nu, en wat we er nog tegen kunnen doen. Daarnaast wordt er gebrainstormd met publiek en panel over de daadwerkelijke stappen die nog gezet kunnen worden om gevallen van discriminatie, uitsluiting en racisme in ons land te voorkomen of te verminderen. Ook wordt gekeken naar hoe we de jongeren bewuster kunnen maken en de sociale media effectief kunnen gebruiken in de strijd tegen racisme.

 

De avond wordt geopend door wethouder Andrée van Es. We hebben een panelgesprek met vertegenwoordigers van Meldpunt Discriminatie Amsterdam (Jessica Silversmith), Het Contactorgaan Moslims en Overheid (Barbara Chalghaf), Centrum Informatie en Documentatie over Israel (Esther Voet), Kno’Ledge Cesare (Zwarte Piet is Racisme), Zevenmanschap Amsterdam (Glenn Helberg), Dennis Boutkan (COC Amsterdam) en Commissaris Leo Wilde over hun strijd tegen discriminatie en uitsluiting in Nederland. Moderator van de avond is Chris Keulemans.

 

Entertainment wordt verzorgd door Yannick Hiwat & Rajae El Mouhandiz en we sluiten af met een uur live showcase van Blaxtar, Akwasi (ZwartLicht) en Zanillya (Winnaar Grote Prijs van NL).

 

Informatie Evenement:
Locatie: Canvas op de 7e, 7e verd. Volkskrantgebouw, Wibautstraat 150, 1091GR Amsterdam
Tijd: 19.00 – 23.30 uur
Bijdrage: €3,-

 

Partners: Canvas, Stichting Soul Rebel Movement